Ljekovito kamenje ili kristaloterapija

Ljekovito kamenje ili kristaloterapija

U našoj trgovini možete po Vašolj želji naručiti nakit izrađen sa nekim od dole navedenih kamenja. Samo pošaljite e-mail na našu kontakt e-mail adresu.

Od davnina postoji vjerovanje da poludrgago kamenje i kristali imaju posebne moći na ljude i našu okolinu. U nastavku teksta pogledajte opis ljekovitosti koji su još naši preci koristili u liječenju. Pojedino kamenje imamo i u našoj ponudi naušnica, oglica ili narukvica:

***********************************************************************************************************************************

 AHAT je posebna vrsta kvarca prošaran kalcedonom, opalom, ametistom, hematitom… Daje hrabrost, energiju, snagu, rastjeruje strahove i daje porast samopouzdanja. Osim toga štiti od štetnog zračenja, od oluje, gromova, glavobolje i groznice. Sprečava iritacije kože, liječi groznicu i očne infekcije, poboljšava vid i cirkulaciju, pomaže plodnost kod žena. Ahat može pomoći osobi da postane rječita te poveća atletsku snagu i hrabrost.

AKVAMARIN je dragi kamen rođenih u znaku Škorpiona, a može ga nositi i osoba u znaku Bika. Svojom zelenkastoplavom bojom potiče osjećaj vjernosti i postojanosti i zato se koristi i kao amajlija koja učvršćuje vjernost u vezi i braku. Poznat je kao kamen hrabrosti i odvažnosti. Osim toga potiče brze intelektualne reakcije, daje mir, umirujuću komunikaciju i štiti auru. Po starom vjerovanju ima ljekovita svojstva kod upale grla, desni, crijeva i jetre. Pomaže i kod zubobolje.

AMETIST je poznat kao „dobročini“ kamen, posebno vrijedan za osobe rođene u znaku Ribe. Ovo je iskonski kamen sreće koji je nerijetko krasio prstene visokih svećenika. Poznato je njegovo umirujuće djelovanje koje poboljšava raspoloženje kod nervoznih ili histeričnih osoba. Kao amajlija štiti čovjeka od pijanstva i svake vrste ovisnosti. Na duhovnoj razini ametist pomaže komunikaciju s anđelima, razvija telepatiju i druge psihičke sposobnosti. Ovo je izvrstan kamen za meditaciju i molitvu. Potiče dobar san.

BISER U brojnim kulturama biser ima dublje simbolično značenje. Tako su biseri u Kini simbol bogatstva, mudrosti i časti; u Japanu znače sreću, a u Indiji blagoslov brojnom djecom. U arapskim kulturama se žene ili određeni dijelovi tijela, kao primjerice zubi, uspoređuju s biserima. Osim toga, biserima su se pripisivala afrodizijačka svojstva, ali su ih smatrali i lijekom protiv melankolije i ludila. Biseri su i simbol za suze. Oduvijek se smatraju simbolima ljepote, ljubavi, sreće i bogatstva.

GORSKI KRISTAL Rimljani su vjerovali da gorski kristal sadrži energije bogova koje daju snagu, hrabrost i mudrost. Gorski kristal je univerzalan kamen, svatko bi trebao imati jedan! Čist je i snažan energetski izvor, jača energetsko polje, stimulira moždane funkcije, jača imunološki sustav i dovodi tijelo u ravnotežu, aktivira sve nivoe svijesti; daje sklad duši. Ovaj kristal koristi se i za zaštitu od energetskih utjecaja drugih ljudi, za zaštitu od zračenja kompjutera kao i za zaštitu od podzemnih zračenja. Prilikom snimanja Kirlijanovom kamerom utvrđeno je da kvarc može udvostručiti ljudsko biomagnetsko polje te zaštiti nositelja od radijacija. Generira elektromagnetizam i poništava statički elektricitet.

HOWLITE  ima sve osobine Tirkiza .  Kao Tirkiz, ima  sposobnost da umiruje bijes i ljutnju koja je usmjerena na vas.  Njegova umirujuća energija također može smanjiti napetost i anksioznost, a može pomoći i umiriti prije spavanja ili meditacija.  Postavljen oko kreveta može olakšati nesanice uzrokovane stresnim mislima prije spavanja. Također pomaže poticanju ambicija, ciljeva i njihovom postizanju.

 JASPIS je kamen nježnosti i opuštanja. Donosi tišinu, utjehu, cjelovitost, izlječenje, blage završetke. Zovu ga još i velikim njegovateljem zbog njegove zaštitničke energije. Egipćani su crveni jaspis smatrali Izidinom krvlju, te je korišten za  zacjeljivanje rana, štiti od crne magije, ublažava bolove, preventira digestivne bolove, liječi epilepsiju, dobro djeluje na živce, balansira yin/yang.  U našoj Webtrgovini možemo ponuditi nakit izrađen od jaspisa, za detalje kliknite ovdje.

KIJANIT  Otklanja stres i bijes i pomaže psihi da se otvori duhovnim vrijednostima istine. On vraća snagu fizičkom tijelu i organima, smiruje živce, pojačava koncentraciju, pomaže govornicima i glumcima. Djelotvoran je kod oštecenja mozga, popravlja moždana oštećenja nastala zbog nedostatka kisika i infekcije. Snizava krvni tlak, olakšava gubitak tjelesen težine. Pomaže mentalno zaostalim i mongoloidnim  osobama.  Jača centar za govor i motorički nervni sistem. Pomaze kod groznice, raka grla, štiti glasne žice, otklanja promuklost. Povoljno djeluje  na sve disajne puteve. Liječi  mišiće. Ne upija i ne zadržava u sebi negativnosti. Ne treba mu čicšćenje. Možete kupiti nakit od kijanita i u našoj trgovini ovdje: kijanit

KORALJ je kamen specifične vrijednosti za ljude rođene u znaku Bika i Škorpiona, ali se univerzalno koristi kao obrana od uroka i ostalih negativnih utjecaja. Ogrlica od koralja najbolja je zaštita od zlih duhova i steriliteta. Odlična je amajlija za djecu. U prošlosti se računalo na ljekovita sredstva koralja, koji je, samljeven u prah i pomiješan s vodom, liječio bolesti unutarnjih organa. U našoj Webtrgovini možemo ponuditi nakit izrađen od koralja, za bijele koralje kliknite ovdje a za crvene koralje kliknite ovdje.

KVARC RUŽIČASTI, poznat kao kamen ljubavi, donosi nježnost, toleranciju, praštanje. Smiruje, pomaže kod čišćenja nakupljenog bijesa, srdžbe, ljubomore, strahova. Zamjenjuje negativnost s harmonijom. Djeluje na područje srca, krvotoka, poboljšava rad bubrega; pomlađuje i revitalizira kožu. Kada se programira za mršavljenje daje izvrsne rezultate. Protiv nesanice i štiti od štetnih podzemnih zračenja, pa je s kombinacijom takvih djelovanja idealan za spavaću sobu. Kamen koji morate imati! Ispunjava ljude ljubavlju i srećom, utječe na uklanjanje opsesija i psihoza, harmonizira vitalnu energiju i otklanja srčane tegobe, a posebno aritmiju srca.

LAPIS LAZULI je kamen posvećen ljudima rođenim u znaku Vage. Takozvani „dragulj radosti“ produbljuje ljubav i prijateljstvo. Lapis lazuli donosi iskrenost, otvorenost, unutarnju moć, intuiciju, kreativnost, muževnost. Osnažuje um, tijelo i povećava svjesnost i duhovnu vezu/ evoluciju.  Pomaže organizirati svakodnevicu, stišati i zaposliti nemiran um.  Pomaže izgraditi samopouzdanje i tradicionalno je kraljevski kamen. Donosi i povećava ljubav i vjernost u braku. Pomaže u prevladavanju plahosti. Lapis je također dobar zaštitnik protiv fizičkih i psihičkih napada. Koristan je za sinuse, glavobolje, živčani sustav, govorne poteškoće, hipofizu, olakšanje boli.  U našoj Webtrgovini možemo ponuditi nakit izrađen od lapis lazuli kamena, za detalje kliknite ovdje.

MJESEČEV KAMEN (Selenit) je amajlija osoba rođenih u znaku Raka. Svojim plavičastim tonovima smatra se da donosi sreću uopće, naročito zaljubljenima. Mjesečev kamen povećava žensku energiju, osjetljivost, intuiciju, psihičke sposobnosti. Štiti u toku trudnoće, rođenja, putovanja na moru. Povezan je sa svim vrstama ljubavi. Dobro djeluje na hipofizu, probavni sustav, pretilost, zadržavanje vode, hormonske poteškoće, menstrualne poteškoće. Kamen čistoće, nade, želje za novim početkom, dopušta da od univerzuma uzmemo što nam je potrebno. 

OPAL je dragi kamen koji garantira svojim prekrasnim šarenkastim izgledom nadu i spokojstvo  rođenima u znaku Vage i Bika. Opal inspirira povećanje mašte i kreativnosti. Pomaže osloboditi kočnice i povećava memoriju. Vrlo je duhovan i omogućuje uvid u “nevidljivi svijet”. Promatrajući opal, navodno, se mogu dobiti natprirodne moći posebno u sferi predviđanja događaja ili pogađanja neizvjesnih činjenica. Donosi lijepe, sretne snove. Olakšava proces promjene. Dobar za vid i Parkinsonovu bolest. 

OBSIDIJAN je izrazito zaštitni kamen, tvori štit protiv negativnosti. On blokira psihičke napade, a apsorbira negativne energije iz okoline. Obsidian izvlači mentalni stres i napetost. On stimulira rast na svim razinama, pozivajući istraživanje nepoznatog i otvaranje novih horizonata. Donosi jasnoću uma i briše konfuzije. Pomaže vam da znate tko ste doista. Obsidian otapa emocionalne blokade i drevne traume. Promovira osobine suosjećanja i snage. Obsidian pomaže probavu i odstranjuje otrove. On smanjuje bol artritisa, i srodne probleme te grčeve. Grije ekstremitete.

PERIDOT se koristi za ravnotežu i stimulaciju srčane čakre. Kamen suosjećanja. Ima prijateljsku energiju i izvrstan je za liječenje. Pomaže da se preporodimo i obnovimo u svakom smislu. Donosi obilje i blagostanje. Donosi sklad u odnose, posebno u braku. Smanjuje stres, ljutnju, ljubomoru, iscjeljuje čireve i probavne poteškoće. Stvara zaštitni štit oko tijela osobe koja ga nosi.

RODONIT Olakšava psihofizičke traume, otpušta stres, smiruje um. Stimulira samopoštovanje, osjećaj samovrijednosti i dobro samopouzdanje. Dobar za olakšavanje mentalnog nemira, konfuzije i tjeskobnih slutnji. Otklanja neželjene utjecaje iz eteričkih razina. Jača centralni živčani sustav. Poboljšava pamćenje, imunitet i tjelesne reflekse. Povoljno djeluje na hipofizu, gušteraču, štitnjaču, jača kosti i slušni sustav. Smatra se da je dobar za muzičare. Čuva od nezgoda na putu pa je dobro imati ga za vrijeme putovanja. 

SODALIT  Iscjeljuje emotivno i fizičko tijelo. Smiruje i čisti um, donoseći mu jasnost, dubinu, mudrost i istinu. Pojačava kreativno izražavanje, izvrstan je za komunikaciju i pisanje. Pomaže u čišćenju osjećaja krivnje i straha. Povezuje misli s osjećajima i time pomaže intelektualnom sagledavanju neke situacije. Jača snagu uma preko tijela. Uzemljuju one koji iskazuju prejake emocionalne reakcije, djeluje blago sedativno. Podiže samopoštovanje i vjeru u sebe i druge. Čisti vizije i otvara treće oko i grlenu čakru. Štiti od vanjskih negativnih energija. Može se koristiti za zaštitu od kompjutorskog zračenja.Uravnotežuje rad žlijezda i limfe, jača metabolizam i imunitet, pomaže kod infekcija, opekotina i upale sinusa. Regulira šećer u krvi. Povoljno djeluje kod problema s očima, ušima, vratom i ustima. Stabilizira štitnjaču. Treba ga često prazniti pod mlakom tekućom vodom, a puni se u zemlji ili pored gorskog kristala. Ako se primijeti promjena boje ili zamućenje, treba ga dulje vrijeme držati potopljenog u vodi zajedno s gorskim kristalom. 

SREBRO je opće prihvaćen kao najčistiji i najfiniji metal. U odnosu je sa četiri znaka Zodijaka: Blizancima, Rakom Djevicom i Ribama. Na njih ima izuzetno pozitivan utjecaj. Mnogi narodi pripisivali su srebru terapeutske osobine, a običaj je kako europskih tako i azijskih naroda da se srebrni predmeti ili nakit daruju kao zaštita od bolesti i briga. 

TIGROVO OKO Savršen je jer je to kamen sreće. Donosi mudrost, vidovitost, mentalnu cistocu i unutrasnji mir. Povećava hrabrost i olakšava probleme kod noćnih mora, te posjeduje ljekovita svojstva. Jača bubrege, mokračni mjehur, sve žlijezde i cijeli probavni trakt. Vrlo izražajan pri eliminaciji stresa i napetosti. Brzo obnavlja energiju osobe.

TIRKIZ je prekrasni azurni kamen rođenih u znaku Bika, Strijelca i Vodenjaka. Simbol je ljubavi i bogatstva, a često se poklanja prilikom zaruka i vjenčanja. Kaže se i da smiruje napetost, obuzdava svađe i učvršćuje prijateljstvo. Prema Indijancima i istočnjačkim tradicijama tirkiz je svet. Povezan je s nebom, donosi nebesku energiju na zemlju. Potiče iskrenost i jasnu komunikaciju iz srca. Štiti od zagađenosti okoline i donosi ispunjenost i obilje. Poznat je kao glavni iscjeljujući kamen jer ubrzava ozdravljenje. Moćan je za uzemljenje i općenito zaštitu. Aktivira povučene ljude. Koristi se za mišićno tkivo, regeneraciju, stres, glavobolje.

 

TOPAZ je kamen posebno povoljan za rođene u znaku Strijelca i Blizanaca. Potiče sreću u ljubavi. Kad je ovaj prozirno žuti dragulj optočen zlatom, tada je odličan talisman protiv uroka. Pripisuju mu se i brojna ljekovita svojstva; djeluje protiv astme, nesanice i duševnih bolesti.

 ZLATO je simbol sunca, svjetlosti u duhovnom i materijalnom smislu. Ovaj plemeniti metal posvećen je osobito ljudima u znaku Lava. Zato je perogativ kraljeva, o čemu svjedoči obožavanje zlata koje vuče korijene još iz antike. Smatra se da zlato ima povoljan utjecaj na liječenje žutice.

ZOISIT  je poput rubina. Daje prirodni medij za omekšavanje rubinove kvalitete. Njegova zelena boja daje smirijući i stabilizirajući učinak. Vrlo je vrijedan za poboljšanje emotivnog života, a može biti odličan kamen za iscjeljivanje slomljenog srca i za smanjenje ili neutraliziranje opsesivnih osjećaja prema drugoj osobi.
Također može biti vrlo koristan poticaj kreativne energije. Često naše ideje se kovitlaju u  glavi i nikad se ne realiziraju. Ono što je potrebno u takvim slučajevima je neki stabilizator energije što Zoisit pruža.

ŽAD je kamen žarko zelene boje koji povoljno djeluje na ljude rođene u znaku Djevice, a ne preporuča se rođenima u znaku Blizanaca i Strijelca. Naklonjen je natjecanju, razvija borbenost, odlučnost i želju za afirmacijom. Privlači i pojačava ljubav svake vrste. Također je kamen vjernosti i velikodušnosti. Donosi emocionalnu ravnotežu i stabilnost. Koristi se kod plućnih, bubrežnih problema, slabosti imuniteta, PTSP, prevelikog umora živčanog sustava. Djeluje na izlječenje bolesti očiju, bubrega i probavnih organa.

Comments are closed.